Sport voor...

slider 10

Sport en beweging voor (ex-)hartpatiënten

Wanneer je actief en verantwoord wilt werken aan je gezondheid en aan de preventie van hartproblemen.

Je bent als (ex-)hartpatiënt:
Onder behandeling of onder controle voor hartklachten. Bezig geweest met revalidatie en je hebt misschien al een fietstest afgelegd. Van plan te blijven sporten na je revalidatie. Zelf weer actief, je wandelt of fietst alweer, of je bent van plan dit te gaan doen. Weer aan het werk of je wilt weer gaan werken. Van plan gezond te gaan bewegen, wat je waarschijnlijk ook geadviseerd is door je cardioloog en/of huisarts.

Of je wilt juist hartproblemen in de toekomst voorkomen.

Maar dan vraag je je af:
Wat kan ik (nog)? Hoever kan ik gaan? Hoe bouw ik (weer) conditie op? Hoe doen lotgenoten dat? Wat durf ik (nog)? Kan ik wel mee met anderen in een groep?
Dan is het goed te weten dat de Harttrimvereniging voor je klaar staat om je hierbij te begeleiden. Er is een grote kans dat je meer kunt dan je zelf denkt. Neem gerust eens contact met ons op en kom vooral kijken hoe wij met elkaar bezig zijn!

De harttrimvereniging biedt je:
Sport en beweging als recreatie, dus niet in competitieverband. De kans om mee te doen op je eigen manier en niveau, ook al heb je in het verleden niet of lang niet gesport. Sportactiviteiten, binnen door ons opgestelde regels en rekening houdend met je belemmering(en). De mogelijkheid mee te doen in je eigen tempo. Deskundige leiding van een fysiotherapeut/sportbegeleider en een verpleegkundige met ervaring met hartpatiënten. Plezier in bewegen samen met lotgenoten.

Voorwaarden

Voorwaarden voor deelname zijn, dat je vooraf overlegt met je behandelend cardioloog en dat je geen lichamelijke belemmeringen hebt die sportbeoefening in de weg staan.

Cardiologen juichen sport door (ex-)hartpatiënten en ter preventie van hartproblemen van harte toe, omdat onderzoek heeft aangetoond dat dit hun gezondheid en welbevinden ten goede komt en zij de dagelijkse problemen even kunnen loslaten en weer voelen dat zij nog veel kunnen. Ook contact met sporters die in dezelfde omstandigheden verkeren kan een positieve uitwerking hebben.

Contact

U kunt contact opnemen met HTV Leiderdorp door het contactformulier in te vullen.
Sinds medio 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 
Klik hier voor de Privacyverklaring van de Harttrimvereniging Leiderdorp (HTV). 

Over HTV Leiderdorp

Harttrimvereniging Leiderdorp (HTV Leiderdorp) is een sportvereniging voor en door (ex-) hartpatiënten en voor hen, die willen werken aan preventie van hartproblemen.